Kreativ spiludvikling på Game Art

Kreativ spiludvikling
Vælger du studieretningen Game Art tager du en treårig HTX, der er rettet mod kreativ spiludvikling. Studieretningen er nøje udvalgt for at give dig de bedst mulige kompetencer inden for grafik og design af spil.

På Game Art linjen er vi vilde med alt inden for kreativ spiludvikling. Vi arbejder med nyskabende tankemønstre og slipper kreativiteten løs fra start til slut. Kreativ spiludvikling kræver et visionært mind-set, træning og tålmodighed. Alt dette har vi fokus på i undervisningen, hvor vi har en hands-on tilgang til læring, som giver dig masser af praktisk og teoretisk viden, uanset hvilken drøm du har for fremtiden.

Fag på Game Art
På Game Art vil vi gerne give dig de bedste forudsætninger for, at blive en god kreativ spiludvikler. Det gør vi ved, at tilbyde en bred fagpakke inden for grafik, design og programmering, som gør det muligt for dig, at finde og dyrke dit kreative talent. Derfor er studieretningsfagene på Game Art:

  • Kommunikation og It på A-niveau
  • Design på B-niveau

Desuden skal du have de almindelige HTX fag: dansk, engelsk, kemi, fysik, matematik, teknik, biologi, teknologi og en række valgfag.

Læs mere om fagene og fagsammensætningen på Game Art lige her.

En uddannelse med fremtidsmuligheder
Med en studentereksamen fra Game Art har du en fremtid fuld af muligheder. Du kan vælge at uddanne dig videre inden for kreativ spiludvikling med speciale i nøglefunktioner som artdirector, producer, spil-designer eller spilforfatter.

En anden oplagt vej at gå vil være inden for markedsføringsbranchen med fokus på visuel branding. Som på vores to andre studieretninger på Game College, åbner uddannelsen ligeledes op for alle andre videregående uddannelser.

Du kan her se hvilke muligheder du har med en HTX og Game Art.

Campus Djursland
Som elev på vores Game College uddannelser har du mulighed for at bo på Campus. Vores Campus er centralt placeret i forhold til skolen og du vil have optimale muligheder for at dygtiggøre dig, samtidig med du vil opleve et helt unikt sammenhold og fællesskab med de andre studerende, der bor på Campus.

Du kan læse mere om Campus Djursland lige her.

Bliv GameART student

Har du besluttet dig for, at du skal på Game College, så tilmeld dig via vores online tilmeldingsformular.

Tilmeldingsfristen er 1. marts 2020.

HUSK du også skal tilmelde dig via optagelse.dk

Studieture

På Game Colleges Art linjer kommer du på tre studieture, en på hvert skoleår. I 1.g tager vi på 3-dages dannelsestur til København, hvor størstedelen af Danmarks spilbranche er bosat. Vi benytter også turen til at besøge nogle af de videregående uddannelser, der har at gøre med spil, så du kan få et lille indblik i, hvilke muligheder du har for en fremtid med spil i.

På andet år skal vi enten til Holland eller Spanien. I Holland bor vi i Amsterdam, men bliver dagligt undervist på en hollandsk spildesignskole, Utrecht School of Arts. Som en del af opholdet skal du udvikle og lave et spil i GameMaker. I Spanien tager vi til Barcelona, hvor vi tager et skræddersyet forløb på ENTI, der er computerspilsgrenen af Barcelonas universitet.

I 3.g tager vi flyveturen til Seattle i USA, hvor du skal bo fire uger hos en amerikansk familie og gå på college. Forløbet på skolen er skræddersyet, så det peger mod spiludvikling.

Seattle er en af de helt store, når det gælder spil, og det skal du opleve. Vi besøger store virksomheder som Valve, Pop-Cap og Big Fish.

Kurser og workshops GameART

En del af den pakke du betaler for inkluderer kurser og workshops efter almindelig studietid. Omfanget og niveauet er tilpasset din gymnasielle uddannelse, så du kan bruge de ting du lærer i kurserne på htx/hhx og visa versa.

På første år har vi meget fokus på at give dig de rette håndværksmæssige kompetencer. Derfor har vi en ugentlig obligatorisk workshop, hvor du lærer at lave grafik og/eller programmere. Ydermere er der fire weekender, hvor vi enten henter en spændende foredragsholder ind og laver en spilbaseret workshop eller afholder en event som f.eks. et game jam eller et LAN Party.

I 2. og 3. g. bliver kurserne frivillige (undtagen weekenderne). Hver torsdag har vi en åben studiecafe/open learning center, hvor den enkelte elev har adgang til en perlerække af online tutorials, så man selv kan specialisere sig indenfor enten grafik, design, programmering eller noget helt fjerde. Der er instruktører til stede der kan hjælpe dig hvis du går i stå eller har brug for sparring med et projekt.

I de sidste to år afholder vi et halv årligt weekend game jam med obligatorisk tilstedeværelse. Game jams er en fantastisk mulighed for alle i at prøve at producere et produkt under pres og med respekt for deadlines og bliver af mange i branchen fremhævet som den bedste måde at stå i lære som spiludvikler.

Vi samarbejder med