Kreativ spiludvikling på Game Art

Kreativ spiludvikling
Vælger du studieretningen Game Art tager du en treårig HTX, der er rettet mod kreativ spiludvikling. Studieretningen er nøje udvalgt for at give dig de bedst mulige kompetencer inden for grafik og design af spil.

På Game Art linjen er vi vilde med alt inden for kreativ spiludvikling. Vi arbejder med nyskabende tankemønstre og slipper kreativiteten løs fra start til slut. Kreativ spiludvikling kræver et visionært mind-set, træning og tålmodighed. Alt dette har vi fokus på i undervisningen, hvor vi har en hands-on tilgang til læring, som giver dig masser af praktisk og teoretisk viden, uanset hvilken drøm du har for fremtiden.

Fag på Game Art
På Game Art vil vi gerne give dig de bedste forudsætninger for, at blive en god kreativ spiludvikler. Det gør vi ved, at tilbyde en bred fagpakke inden for grafik, design og programmering, som gør det muligt for dig, at finde og dyrke dit kreative talent. Derfor er studieretningsfagene på Game Art:

  • Kommunikation og It på A-niveau
  • Design på B-niveau

Desuden skal du have de almindelige HTX fag: dansk, engelsk, kemi, fysik, matematik, teknik, biologi, teknologi og en række valgfag.

Læs mere om fagene og fagsammensætningen på Game Art lige her.

En uddannelse med fremtidsmuligheder
Med en studentereksamen fra Game Art har du en fremtid fuld af muligheder. Du kan vælge at uddanne dig videre inden for kreativ spiludvikling med speciale i nøglefunktioner som artdirector, producer, spil-designer eller spilforfatter.

En anden oplagt vej at gå vil være inden for markedsføringsbranchen med fokus på visuel branding. Som på vores to andre studieretninger på Game College, åbner uddannelsen ligeledes op for alle andre videregående uddannelser.

Du kan her se hvilke muligheder du har med en HTX og Game Art.

Campus Djursland
Som elev på vores Game College uddannelser har du mulighed for at bo ved vores samarbejdspartner Campus Djursland. Campus  Djursland er centralt placeret i forhold til skolen og du vil have optimale muligheder for at dygtiggøre dig, samtidig med du vil opleve et helt unikt sammenhold og fællesskab med de andre studerende, der bor på Campus.

Du kan læse mere om Campus Djursland lige her.

Bliv GameART student

Har du besluttet dig for, at du skal på Game College, så tilmeld dig via vores online tilmeldingsformular.

Tilmeldingsfristen er 1. marts 2021.

HUSK du også skal tilmelde dig via optagelse.dk

Spiludvikling

I nogle fag udvikler vi spil. Her er fokus på håndværket; altså grafikken, designet, programmeringen, projektstyringen, markedsføringen, forretningsplanen o.l.

På HTX er det studieretningsfagene Kommunikation & IT og Design samt teknikfaget og teknologifaget der primært arbejder med spiludvikling.

Gamificering

For få år siden var spil i undervisningen ildeset de fleste steder. I dag ved vi at man kan inddrage spil, som et element i undervisningen, så kernestof i fagene bliver gjort mere interessante og lettere forståeligt. Man kalder det at gamificere undervisningen.

Kort sagt så tilsætter man spilelementer til ting/fag der ikke er spilorienteret. Det kunne være at spille et spil om at være journalist i Palæstina konflikten i dansk/samfundsfag. Det kunne være at man i et fysikprojekt sammenligner Marios fysiske egenskaber med den virkelige verden. Eller at man spiller et spil, hvor man kun vinder, hvis man har styr på sin engelsk grammatik.

 

På Game College indgår gamificering i de fleste fag i større eller mindre omfang.

På Game College tror vi på at det er vigtigt at få fingrene i bolledejen. Derfor arbejder vi meget med spilproduktioner. Det foregår tværfagligt på tværs af årgange og klasser, så du har rig mulighed for, at lære om hele processen i spiludvikling, fra start til slut. I løbet af dine tre år hos os vil deltage i nogle større spiludviklingsforløb i undervisningen, der bringer dine grafiske, kreative og historiefortællende egenskaber i spil.

Vi har endvidere indført projektværksteder i skoletiden, hvor du vil arbejde med egne og skolerelaterede projekter.
Endvidere har vi en Collegekoordinator der hjælper dig og dine studiekammerater med at sætte gang i aktiviteter uden for skoletiden, det kunne fx være DM i spiludvikling, Spiltalent, Game Jams og meget mere.

Studieture

På Game ART har du mulighed for at komme på to studieture i løbet af hele dit studie. Det første år tager vi på en tre dages inspirationstur til København for at stifte bekendtskab med den danske spilbranche. Vi besøger i samme forbindelse nogle af de videregående uddannelser, som arbejder med spiludvikling, så du kan få en fornemmelse af, hvilke muligheder du har indenfor spiludvikling fremadrettet.

Det sidste år tager vi på et længere udenlandsholdsophold til Seattle i USA. Seattle er en af de førende byer i verden, når det kommer til spiludvikling. Du bor privat hos en amerikansk familie og skal arbejde i store gruppe med spiludvikling på et lokalt college. Vi besøger flere af de helt store virksomheder indenfor spilbranchen fx Bungie, Valve, Microsoft og mange flere. Et udenlandsophold ud over det sædvanlige.

Ønsker du at deltage i studieturene er der en egenbetaling på 500.- pr. måned.

Kurser og særlige forløb på Game College

Som en del af skolelivet på Game College, inviteres du også på fagrelevante kurser og workshops efter skole. Omfanget og niveauet er altid tilpasset dit klassetrin. Det første år lægger vi fx ekstra meget vægt på at udvikle dine håndværksmæssige kompetencer. Derfor går du på en ugentlig obligatorisk workshop, hvor du enten lærer at lave grafik eller programmere. Efter det første år bliver kurserne frivillige.

Dertil kommer der foredrag og gæstelærere fra branchen. Game College har et bredt netværk i industrien og ved at invitere folk fra spilbranchen til at besøge os sørger vi for at vores indhold hele tiden er opdateret i forhold til branchens behov.

I 2. og 3. g. bliver kurserne frivillige (undtagen weekenderne). Hver torsdag har vi en åben studiecafe/open learning center, hvor den enkelte elev har adgang til en perlerække af online tutorials, så man selv kan specialisere sig indenfor enten grafik, design, programmering eller noget helt fjerde. Der er instruktører til stede der kan hjælpe dig hvis du går i stå eller har brug for sparring med et projekt.

I de sidste to år afholder vi et halv årligt weekend game jam med obligatorisk tilstedeværelse. Game jams er en fantastisk mulighed for alle i at prøve at producere et produkt under pres og med respekt for deadlines og bliver af mange i branchen fremhævet som den bedste måde at stå i lære som spiludvikler.

Vi samarbejder med