Studieretningsdag med besøg af Octato og Ahoot media!

I dag har hele første årgang oplevet den første af to studieretningsdage. Studieretningsdagene er specielle dage hvor man bliver klogere på hvad ens studieretning handler om ved at arbejde mere indgående med nogle studieretningsrelevante opgaver.

Vi kunne derfor i dag glæde os af at få besøg af Ahoot media og Octato, som inviterede alle Game College elever med til en spiltest, af to spil der lige pt. er under udvikling!

Det ene spil bliver lavet lokalt i Game Hub Denmark (vores iværksætter miljø i Grenaa)af en virksomhed der hedder Ahoot Media (https://ahoot.dk/laeringsspil/). Ahoot, der i sin tid blev stiftet af afgangselever fra Game College, er en virksomhed der har meget erfaring i at lave spil der kan mere end blot at underholde. Ahoot er i gang med at lave et nyt spil om pandemier og infektionsbiologi, som de kalder for ”Outbreak” og vi fik lov til at teste deres første fysiske prototype af spillet. Her fik vi indsigt i den meget tidlige del af spiludviklingen på et professionelt plan.

Om Outbreak skriver Ahoot:

”I OUTBREAK vil eleverne påtage sig rollen som sygdomsbekæmpende forskere og epidemiologer, hvor de skal bekæmpe tre typer af sygdomsfremkaldere (patogener) – virus, bakterier og parasitter. Narrativet anvendes til at skabe en meningsfuld og udfordrende ramme for eleverne, hvor de via induktiv læring har mulighed for at udforske og eksperimenterer med et biologisk systems særlig dynamikker, på en måde som ellers er umuligt gennem praktiske eksperimenter eller traditionelle læringsmidler.”

Derudover prøvede eleverne også et af Ahoots andre spil produktioner, Jack the Riddler, som er et sjovt gådespil sat i det viktorianske London. 

Det andet spil der blev stiftet bekendtskab med er Airhead, som bliver produceret af spilfirmaet Octato (http://octato.dk/), der er et lille spilfirma der er stiftet af producer Jacob Honore og spilinstruktøren Andreas, som har opfundet deres spil Airhead.

Om Airhead skriver Octato:

”I spillet påtager du dig rollen som den hovedløse krop Body, der har til opgave at beskytte sin luftfyldte makker Head fra at løbe tør for luft.  

Sammen bliver Body og Head til Airhead, og det er deres opgave at genforene Head med dens livgivende luftpumpe. Men forsøget på at rede luftpumpen viser sig at indebære underlige væsener, ondsindede maskiner og mysterier som det er op til dig at løse.”

Spillet forventes at bliver udgivet på Steam i foråret 2021 og Octato er ret langt i udviklingen. Testen gav derfor indsigt i den mere afsluttende fase af spiludviklingen.

Der kan desuden findes en Demo af Airhead på steam allerede nu.