Spiludvikling på Game IT

Drømmeuddannelsen
Elsker du spil og drømmer om en fremtid som spiludvikler, så er Game It den perfekte uddannelse til dig. På Game It kan du dyrke, udvikle og teste computerspil, sideløbende med at du får en højere teknisk studentereksamen.

Spiludvikling
På Game It har vi fuld fokus på spiludvikling. Vi arbejder med udvikling af spil helt fra bunden. Fokus er på teknisk intelligente spil, som ser på brugeradfærd og med brug af alle de nyeste teknikker inden for programmering.

Vi har et stærkt samarbejde med førende danske og internationale virksomheder fra spilbranchen, så du løbende kan teste teorierne på virkelighedsnære cases og reelle spilproduktioner.

En højere teknisk studentereksamen
Som Game IT elev får du en studentereksamen fra HTX, som står for højere teknisk studentereksamen. En HTX uddannelse giver dig adgang til et væld af videregående uddannelser som eksempelvis Datalogi på lige fod med andre gymnasiale uddannelser. Derfor er studieretningsfagene på Game It:

  • Kommunikation og It på A-niveau
  • Programmering på B-niveau

Desuden skal du have de almindelige HTX fag: dansk, engelsk, kemi, fysik, matematik, teknik, biologi, teknologi og en række valgfag.

Du kan læse mere om de fremtidsmuligheder lige her.

Innovativ tankegang
Som Game It elev træner og tester du dine tekniske færdigheder. Vi arbejder med spiludvikling og produktion på tværs af fag og årgange. Vi arbejder projektorienteret og du får et indblik i alle de forskellige processer, der findes ved spiludvikling.

På Game It arbejder vi både med den praktiske og teoretiske del af spiludvikling. Vores erfaringer viser, at lige netop den form for afvekslende undervisning giver en nemmere opstart på de videregående uddannelse, såsom datalogi.

Så drømmer du om at blive spiludvikler og læse videre på universitet er Game It et kvalitetsstempel at have med i bagagen.

Bo på Campus
Som noget helt unikt kan du som elev på Game It bo på vores Campus, Campus Djursland. Mange af vores elever vælger, at bosætte sig på Campus, hvor der er gå afstand til alt. At bo på Campus giver dig mulighed for at fordybe dig i uddannelsen og blive en endnu bedre spiludvikler.

Du kan læse mere om Campus Djursland lige her.

Bliv GameIT student?

Har du besluttet for at du skal på Game College, så tilmeld dig via vores online tilmeldingsformular.

Tilmeldingsfristen er 1. marts 2020.

HUSK du også skal tilmelde dig via optagelse.dk

Spiludvikling

I nogle fag laver vi spil. Her er fokus på håndværket; altså grafikken, designet, programmeringen, projektstyringen, markedsføringen, forretningsplanen o.l.

På HTX er det studieretningsfagene Kommunikation & IT, Programmering, Design, plus teknikfaget og teknologifaget.

Spilanalyse

I andre fag arbejder vi med at forstå mediet computerspil. Hvorfor er det fedt at spille? Hvordan får man spillerne til at blive ved med at spille?

Ved at forstå spillets kerneegenskaber bliver man også en dygtigere spiludvikler. Typiske fag der analyserer spil er sprogfagene, samfundsfag, men også studieretningsfagene.

Gamificering

For få år siden var spil i undervisning forbudt de fleste steder. I dag ved vi at man kan inddrage spil, som et element i undervisningen, så kernestof i fagene bliver gjort mere interessante og lettere forståeligt. Man kalder det at gamificere undervisningen.

Kort sagt så tilsætter man spilelementer til ting/fag der ikke er spilorienteret. Det kunne være at spille i spil om at være journalist i Palæstina konflikten i dansk/samfundsfag. Det kunne være at man i et matematikprojekt optjener XP og achivements. Eller at man spille et spil, hvor man kun vinder, hvis man har styr på sin engelsk grammatik.

På Game College indgår gamificering i de fleste fag i større eller mindre omfang.

Spilproduktioner

På Game College tror vi på at det er vigtigt at få fingrene i bolledejen. Derfor arbejder vi meget med spilproduktioner. Det foregår tværfagligt på tværs af årgange, klasser og HTX, så du har rig mulighed for, at lære om hele processen i spiludvikling, fra start til slut.

Vi holder workshops uden for skoletiden,hvilket er med til at give endnu større viden på spilområdet.

Vi har en Gamemaster på uddannelsen, som er en koordinator, der sørger for at der er en sammenhæng imellem den daglige undervisning og workshopsene. På den måde får du mest ud af det du lærer.

Studieture

På Game Colleges IT og Art linjer kommer du på tre studieture, en på hvert skoleår.

I 1.g tager vi på 3-dages dannelsestur til København, hvor størstedelen af Danmarks spilbranche er bosat. Vi benytter også turen til at besøge nogle af de videregående uddannelser, der har at gøre med spil, så du kan få et lille indblik i, hvilke muligheder du har for en fremtid med spil i.

På andet år skal vi enten til Holland eller Spanien. I Holland bor vi i Amsterdam, men bliver dagligt undervist på en hollandsk spildesignskole, Utrecht School of Arts. Som en del af opholdet skal du udvikle og lave et spil i GameMaker. I Spanien tager vi til Barcelona, hvor vi tager et skræddersyet forløb på ENTI, der er computerspilsgrenen af Barcelonas universitet.

I 3.g tager vi flyveturen til Seattle i USA, hvor du skal bo fire uger hos en amerikansk familie og gå på college. Forløbet på skolen er skræddersyet, så det peger mod spiludvikling.

Seattle er en af de helt store, når det gælder spil, og det skal du opleve. Vi besøger store virksomheder som Valve, Pop-Cap og Big Fish.

Kurser og workshops på GameIT

En del af den pakke du betaler for inkluderer kurser og workshops efter almindelig studietid. Omfanget og niveauet er tilpasset din gymnasielle uddannelse, så du kan bruge de ting du lærer i kurserne på HTX/HHX og visa versa.

På første år har vi meget fokus på at give dig de rette håndværksmæssige kompetencer. Derfor har vi en ugentlig obligatorisk workshop, hvor du lærer at lave grafik og/eller programmere. Ydermere er der fire weekender, hvor vi enten henter en spændende foredragsholder ind og laver en spilbaseret workshop eller afholder en event som f.eks. et game jam eller et LAN Party.

I 2. og 3. g. bliver kurserne frivillige (undtagen weekenderne). Hver torsdag har vi en åben studiecafe/open learning center, hvor den enkelte elev har adgang til en perlerække af online tutorials, så man selv kan specialisere sig indenfor enten grafik, design, programmering eller noget helt fjerde. Der er instruktører til stede der kan hjælpe dig, hvis du går i stå eller har brug for sparring med et projekt.

I de sidste to år afholder vi et halv årligt weekend game jam med obligatorisk tilstedeværelse. Game jams er en fantastisk mulighed for alle at prøve at producere et produkt under pres og med respekt for deadlines og bliver af mange i branchen fremhævet, som den bedste måde at stå i lære som spiludvikler.

Vi samarbejder med